Instrukcja umieszczenia opłatka na torcie

INSTRUKCJA umieszczenia opłatka na torcie.

-  przymierz opłatek do tortu przed pokryciem go kremem: opłatek przytnij do pożądanego kształtu przy pomocy zwykłych nożyczek. Najlepiej jest zostawić mały margines, na który potem można wycisnąć z kremu słodką ramkę, żeby zasłonić brzeg opłatka;

- tort pokryty kremem lub bitą śmietaną powinien mieć gładką powierzchnię, najlepiej w jasnym kolorze;

- opłatek zegnij w kształt litery U i lekko dociśnij do powierzchni tortu, następnie wygładź papier dłonią w kierunku brzegów, usuwając spod spodu całe powietrze;

- opłatek będzie chłonął wilgoć z tortu i podczas tego procesu może się lekko zmarszczyć. Jeśli jednak cała jego powierzchnia przylega do kremu, wystarczy cierpliwie zaczekać, aż znów się wyrówna (może to potrwać około godziny).

- tort z dekoracją przechowuj w lodówce.

BARDZO WAŻNE: w lodówce nie przykrywaj ani nie zamykaj tortu w pudełku! Powoduje to skraplanie się pary wodnej na dekoracji i rozmycie kolorów!!!

drukuj stronę
© 2008-2019 ZlotyAniol.pl Zapraszamy na nasz instagram!
Zamów newsletter